Vierailu

Tervetuloa vierailemaan puhdistamolla!

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi on tehty toimenpiteitä myös puhdistamolla. Yksi niistä on ettemme toistaiseksi ota vastaan vierailijoita puhdistamolle. Ilmoitamme kun voimme jälleen pitää vierailukierroksia puhdistamolla.

Virtuaalikierros

TERVETULOA virtuaalikierrokselle Kakolanmäen uumeniin: https://turunseudunpuhdistamo.360tour.fi/

Kierros toimii kaikilla alustoilla kuten tietokoneen tai kännykän selaimella, ja näyttävimmän kokemuksen saat VR-laseilla. Vaikka tulevaisuudessa koronaepidemian hellitettyä otamme taas vierailuryhmiä puhdistamolle, jää virtuaalikierros vaihtoehtoiseksi vierailumuodoksi.

Turun seudun puhdistamo Oy on huoltovarmuuskriittinen toimija eli organisaatio, joka on erityisen merkittävä yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamisen kannalta. Jotta puhdistusprosessin jatkuvuus voidaan turvata, puhdistamolla tehdään kaikki mahdollinen henkilöstön sairastumisen välttämiseksi. Yksi toimenpiteistä on ollut puhdistamon sulkeminen ulkopuolisilta, mikä koskee myös vierailijoita. Aiempina vuosina puhdistamolla on vieraillut keskimäärin 3 000 henkilöä vuodessa. Tänä vuonna ennen koronaepidemian alkua ehti vieraita käydä 210. Koska haluamme esitellä hienoa laitostamme myös poikkeusjärjestelyiden aikana, toteutimme virtuaalisen puhdistamoesittelyn.

Kumppanina projektissa toimi kaarinalainen A1 Media Oy, jonka aiempia toteutuksia on nähty mm. Turun ja Kaarinan kaupunkien medioissa.

Kierros puhdistamolla

Kakolanmäen jätevedenpuhdistamoon järjestettävälle puhdistamovierailulle voi ehdottaa ajankohtaa oheisella lomakella. Ehdotus tulee tehdä vähintään kahta viikkoa ennen vierailua. Ehdotettu ajankohta vahvistetaan ryhmän yhteyshenkilölle, kun vierailuajankohta varmistuu. Toiminnan alettua Kakolanmäen jätevedenpuhdistamolla on käynyt keskimäärin noin 2000 vierailijaa vuodessa.

Vierailuja koskevat tiedot ja rajoitukset

 • Esittelyjä järjestetään sovitusti arkipäivisin
 • Vierailu sisältää esittelykierroksen laitoksessa
 • Esittely on maksuton
 • Ryhmä otetaan poikkeuksellisesti vastaan osoitteessa Sofiankatu 14  kts. kartta
 • Esittelykierros kestää 1 – 1½ tuntia
 • Kierroksella kävelyä noin 1 km
 • Ryhmäkoko saa olla 8 – 30 henkilöä
 • Koululaisten alaikä on 12 vuotta tai opiskelee 5. luokalla. Koululaisryhmän (tai ryhmässä on alle 18 vuotiaita) mukana on oltava valvoja (yhteyshenkilö) ja valvoja/koulu vastaa ryhmän järjestyksestä.
 • Ei suositella raskaana olevalle
 • Vierailujen yhteydessä puhdistamolla ei järjestetä tarjoilua, oheisohjelmaa eikä kokouksia
 • Turun rakennusvalvonta – Yleisötilan suurin sallittu henkilömäärä

INTERNETSIVUJEN KÄYTTÄJÄN HYVÄKSYNTÄ HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYLLE

Täyttämällä lomakkeen ymmärrät ja hyväksyt Turun seudun puhdistamo Oy:n kulloinkin voimassaolevat tietosuojakäytännöt, jotka on esitetty sivulla Tietosuoja. Lähettämällä meille henkilötietojasi annat suostumuksesi tietojesi käsittelyyn yksityisyyden suojaa koskevien ehtojemme mukaisesti.

ILMOITTAUDU VIERAILULLE

Ehdota vierailuajankohtaa alla olevalla lomakeella. Ilmoittautuminen on sitova, kun ajankohta on vahvistettu.

Täytä lomakkeelle ryhmän tiedot, ajankohtaehdotus sekä ryhmän yhteyshenkilön tiedot. Kun vierailuehdotus on käsitelty, vahvistetaan ajankohta ryhmän yhteyshenkilölle tai jos ehdotettu ajankohta ei ole mahdollinen, sovitaan yhteyshenkilön kanssa uusi ajankohta. HUOM! Täytä yhteyshenkilön tiedot huolellisesti.