Poistoputki

Päivitetty 16.10.2020

1. Kysymys:

Miksi puhdistamolla räjäytetään?

   Vastaus:

Puhdistamon yhteyteen rakennetaan hygienisointiyksikkö ja puhdistamolta satama-altaaseen rakennetaan uusi poistoputki. Ks. Video PPKT-sivulla.

2. Kysymys:

Miksi rakennus- ja räjäytystyöstä ei ole ilmoitettu?

   Vastaus:

Olemme lähettäneet postitse tiedotteita jo vuonna 2018. Tärinäkatselmusten yhteydessä katselmoija jakoi infotiedotteen. Lähetimme myös kutsun yleiseen infotilaisuuteen syyskuun 2019 alussa. Infotilaisuus oli 18.9.2019. Lisäksi olemme tiedottaneet Tallimäen päiväkotia ja Topeliuksen koulua. Rakennustyön välittömään läheisyyteen on jaettu lokakuun 2019 alussa tiedote. Lisäksi asukastiedotteita on jaettu maaliskuussa ja kesäkuussa 2020. Uusin asukastiedote on jaettu heinäkuun lopussa 2020. Tiedotearkisto löytyvät https://www.turunseudunpuhdistamo.fi/poistoputki sivun lopusta. Ajankohtaiset asiat hankkeesta löytyvät sivun yläosasta ja sen alta löytyvät tuoreimmat tiedotteet.

3. Kysymys:

Miten kauan louhinnat/räjäytykset kestävät?

   Vastaus:

Tämän hetkisen arvion mukaan louhinnat kestävät alkuvuoteen 2021.

4. Kysymys:

Kuinka kauan rakentaminen kestää?

   Vastaus:

Tämän hetkisen arvion mukaan rakentaminen kestää vuoden 2023 kevääseen.

5. Kysymys:

Miten myöhään rakennustyömaalla tehdään töitä?

   Vastaus:

Työmaan melulupa sallii räjäytystyöt arkisin klo 7-20 ja lauantaisin klo 8-16. Urakoitsija työskentelee arkisin klo 7-22 ja satunnaisesti viikonloppuisin.

6. Kysymys:

Miksi puhdistamolle ajetaan öisin rekoilla?

   Vastaus:

Rakennustyöstä johtuen kuljetuksia ei voida tehdä päiväsaikaan samanaikaisesti rakennustyön kanssa.

7. Kysymys:

Toimiiko puhdistamo normaalisti rakennustyön aikana?

   Vastaus:

Kyllä toimii. Puhdistamon toiminta on ensisijalla.

8. Kysymys:

Mitä teen, jos havaitsen asuntoni rakenteissa jotain poikkeavaa?

   Vastaus:

Kun rakenteissa havaitaan vaurioita, pidetään välikatselmus. Ole yhteydessä Forcit Consulting Oy:n tärinäkonsulttiin (yhteystiedot löytyvät sivun alaosasto kohdasta -Tiedustelut).

9. Kysymys:

Miksi asuntojen sisätiloja ei katselmuksissa valokuvattu, vaan ne piirrettiin sitä varten tarkoitetulle lomakkeelle?

   Vastaus:

Katselmukset tehtiin yksityisasunnoissa piirtämismenetelmällä yksityisyyden suojasta johtuen, tähän vaikuttavat mm. GDPR, tietosuojakäytännöt, tietosuojavaltuutetun ohjeistukset jne. Piirtämismenetelmä on vakuutusyhtiöiden hyväksymä dokumentointitapa ja piirtämismenetelmää käytämme päivittäin samankaltaisissa kohteissa. Yleiset tilat voidaan valokuvata ja samoin julkisivut.

10. Kysymys:

Miksi räjäytysten jälkeen alueella on savua?

     Vastaus:

Tuuletuksen yhteydessä räjähdyksestä syntyvät savukaasut johdetaan Hansakadun ajotunnelista ulos. Savukaasujen tullessa ulos tunnelista ja sekoittuessaan ulkoilmaan, savuista jää käytännössä jäljelle vain tuo ”paha haju”. Haju saattaa jäädä työmaan alueelle hetkeksi, riippuen tuulesta jne.

11. Kysymys:

Mihin aikaan louhintaurakassa saa tehdä meluavia töitä?

     Vastaus:

Louhintatöiden ympäristösuojelulain 122 § mukaisessa päätöksessä (”meluluvassa”) louhintatöiden työaika meluaville töille (poraus, räjäytys, lastaus ja rusnaus) on arkisin ma-pe klo 07:00-20:00 ja arkilauantaisin klo 09:00-18:00. Tuuletus on sallittua päätöksen mukaan tarvittaessa 24/7, mutta tavoitteena on käyttää sitä vain arkisin ja lauantaisin klo 7:00-22:00 välisenä aikana. Poikkeuksena päätökseen on Tallimäenkentän päiväkodin päiväuniaika klo 11:30-14:00, jonka Tsp on halunnut rauhoittaa lasten päiväunille.

Louhinnasta aiheutuvat räjäytykset on pyritty ajoittamaan pääosin päiväsaikaan.

Näillä näkymin louhintatyöt kestävät alkuvuoteen 2021.

Poistoputki-hanke aiheuttaa haittaa ympäristön mm. asukkaille ja liikenteelle, mutta hankkeen toteutuksessa ympäristöön aiheutuvat haitat on lähtökohtaisesti pyritty pitämään mahdollisimman vähäisinä.

Kakolanmäen poistoputki