Skip to main content

Hopeinen ansiomerkki

By 29.9.2021Yleinen
Mirva Levomäki

Mirva Levomäelle Suomen Vesilaitosyhdistyksen hopeinen ansiomerkki

Toimitusjohtaja Mirva Levomäelle on myönnetty Suomen Vesilaitosyhdistyksen hopeinen ansiomerkki, joka luovutettiin hänelle Tsp Oy:n hallituksen kokouksessa Forum Marinumissa elokuussa 2021. Hopeinen ansiomerkki annetaan tunnustuksena vähintään 20 vuoden ansiokkaasta toiminnasta vesihuoltoalalla.

”Ansiomerkki tuli minulle täytenä ja erittäin iloisena yllätyksenä. Olen tästä muistamisesta kiitollinen ja ylpeä. Tämä jää mieleeni erityisenä arvostuksen osoituksena ja on kunnianosoitus koko meidän väelle”, Mirva Levomäki kertoi tyytyväisenä.

Hopeinen pinssi

Ura puhdistamon palveluksessa alkoi 2011

Hallituksen lähikokous pidettiin elokuussa yli vuoden tauon jälkeen Forum Marinumissa, jonka tilavassa seminaariluokassa päätöksenteko sujui koronaturvallisesti.

”Ansiomerkin luovuttaminen sopii erittäin luontevasti juuri tähän kokoukseen, sillä toimitusjohtaja Levomäki saavutti 10 vuoden merkkipaalun puhdistamoyhtiön palveluksessa 22.8.”, tiivisti puheenjohtaja Harry Nordqvist hallituksen tunnelmat.

Mirva Levomäki on työskennellyt koko uransa vesihuollon ja vielä tarkemmin jätevedenpuhdistuksen parissa. Levomäki on ollut Turun seudun puhdistamo Oy:n palveluksessa elokuusta 2011 lähtien, ensin kehitys- ja prosessipäällikkönä ja helmikuusta 2013 lähtien toimitusjohtajana. Sitä edeltävät 10 vuotta kuluivat jätevedenpuhdistamoiden toimivuuden seurannassa Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy:n prosessi-insinöörinä.

Ansiomerkkejä on myönnetty vuosikymmenien ajan, mutta Levomäen kohdalla tehtiin yksi mielenkiintoinen poikkeus. Hän nimittäin sai suoraan hopeisen ansiomerkin, joka myönnetään 20 vuoden ansiokkaasta palvelusta vesihuoltoalalla, vaikka hänellä ei ollut aiemmin pronssista merkkiä.

”Turun seudun puhdistamolle, sen 14 omistajakunnalle ja koko vesihuollolle viime vuodet ovat olleet poikkeuksellisen tärkeitä”, hallituksen puheenjohtaja Harry Nordqvist korosti. ”Mirva Levomäen johdolla yhtiö on investoinut onnistuneesti tunkkausmenetelmällä toteutettuun poistoputkeen. Jätevedenpuhdistusprosessin tehokkuus ja toimivuus ovat kansallisesti ja kansainvälisesti huippuluokkaa.”

Yhteistyötä Itämeren hyväksi

Hallituksen puheenjohtaja halusi alleviivata Mirva Levomäen, koko henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden merkitystä ”putsarin” menestyksessä.

”Yhtiö on rakentanut laaja-alaisen yhteistyöverkoston korkeakoulujen, tutkimuslaitosten sekä Itämeren alueen puhdistamojen kanssa. Puhdistamokokonaisuus tuottaa yli kymmenen kertaa enemmän energiaa kuin se käyttää. Lämmön talteenotto puhdistetusta jätevedestä lämpöpumppujen avulla on kansainvälisestikin merkittävä innovaatio.”

”Erinomaiset tulokset syntyvät yhteistyöllä. Mirva Levomäki on erinomainen esimies, joka huolehtii esimerkillisellä tavalla henkilöstönsä hyvinvoinnista sekä ammattitaidon ylläpitämisestä ja kehittämisestä. Tähän jatkoksi sopii hyvin mainita, että aloite ansiomerkin hakemisesta tuli nimenomaan henkilöstöltä”, Harry Nordqvist kertoi.

Mirva Levomäen mielestä kymmenen vuotta Kakolanmäen jätevedenpuhdistamolla on hujahtanut ohi vilauksessa.

”Työ on mielenkiintoista, monipuolista ja koko ajan kehittyvää. Kaikkein parasta on työskentely yhdessä puhdistamon ammattitaitoisen henkilöstön ja eri sidosryhmien kanssa; yhdessä tekemällä pystymme edistämään Turun seudun vesihuollon kehittymistä”, Levomäki lausui.

”Vesihuollon kehittyminen edesauttaa koko seutukunnan kehittymistä. Katse on tulevaisuudessa ja toimintaa kehitetään jatkuvasti parantaen. Puhdistamolla tehdään työtä Itämeren hyväksi, YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja Itämeri-toimenpideohjelma näyttävät meille suuntaa,” tiivisti Levomäki.